Robert Kaliňák belügyminiszter elküldte a parlament összeférhetetlenségi bizottságának a B.A. Haus céghez fűződő tulajdonviszonyával kapcsolatos dokumentumokat.

 

Martin Poliačik (SaS) szerint, aki a bizottság elnöke, a teljes dokumentáció hiányzik, de a döntéshozatalban a megküldött anyag is segíthet. A bizottság az ügyet jövő heti ülésén kívánja megoldani.

 

Eredetileg a kérdéses dokumentumokat a B.A. Haus-tól kérte a bizottság, viszont ők a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökséghez (NAKA) irányították a kérést. Robert Kaliňák belügyminiszter az üggyel kapcsolatos nyilatkozatát a közelmúltban levélben küldte el a bizottságnak, ám ők további dokumentumokat kértek.

 

 hirdetes_810x300  

Kaliňák októberben ígéretet tett, hogy igyekezni fog belátható idő belül a kiegészítő dokumentumokat levélben elküldeni. A bizottság tagjai értékelték a miniszter együttműködési szándékát, az eljárást így minden bizonnyal hamarosan lezárhatják.

 

„A miniszter úr aktív és neki is érdeke a kölcsönös kommunikáció. Bízom benne, hogy a további magyarázatokat követően sikerül döntésre jutnunk”,

nyilatkozta októberben Juraj Blanár, a bizottság smer-es alelnöke.

 

A bizottság célja felülvizsgálni a gyanút, miszerint Robert Kaliňák 2013., 2014. és 2015. évi átfogó adóbevallása nem felel meg a törvény által megszabott feltételeknek.

 

Teraz.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!