Magyarországnak joga van megvédeni a határait, az Egyesült Államok nincs abban a helyzetben, hogy kritizálja a bevándorlással kapcsolatos magyar intézkedéseket – ezt nem más, mint az amerikai nagykövet mondta egy interjúban. Ami azért is érdekes, mert egy éve még Colleen Bell jóval kritikusabban fogalmazott. 

 

Fordult a kocka Colleen Bell nézeteit illetően

 

Magyarország, mint a schengeni külső határok védelmezője, nagyon nehéz helyzetben volt, sok migráns, menekült jött át a határon. Magyarország helyesen cselekedett akkor, amikor megvédte saját, egyben a schengeni országok határait – erről beszélt az Egyesült Államok budapesti nagykövete. Colleen Bell úgy fogalmazott: Magyarország humanitárius és védelmi kötelezettségeinek is eleget tett, ezért nem lehet bírálni.

 

 hirdetes_810x300  

Colleen Bell a műsorban arról is beszélt: fel kell ismerni, hogy a második világháború óta nem volt a mostanihoz hasonló tömeges migráció és bár az országoknak lehetőségeikhez képest felelősséget kell vállalni a probléma kezelésében, a nemzetállamoknak joguk van ahhoz hogy megvédjék a határaikat.

 

bell_orban-749x415
Fotó: hungarytoday.hu

 

Tavaly még kritikus éllel szólt Magyarország migrációs politikájáról

 

Óvakodnunk kell attól, hogy a menekülőket intoleráns módon betolakodónak, esetleg veszélyforrásnak tekintsük – egy évvel ezelőtt még így vélekedett a nagykövet Magyarország migrációs politikájáról. Colleen Bell tavaly októberben azt mondta: szerinte a magyar kormány megbélyegzi és ellenségként kezeli a bevándorlókat, ehelyett pedig inkább humánus megoldásokra és a migránsok emberi jogainak tiszteletben tartására lenne szükség.

 

A határvédelem kérdése az amerikai elnökválasztási kampányban is az egyik központi kérdéssé vált, és a republikánus elnökjelölt világossá tette, szerinte minden módon meg kell védeni a határokat. Donald Trump egyik fő ígérete az volt, hogy falat épít az Egyesült Államok déli határán és hogy felszámolja az illegális bevándorlás minden formáját az USA-ban.

 

M1/Híradó

Nyitókép: hungarytoday.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!