A három méter magas és ponthegesztett dróthálóval megerősített kerítést intelligens jelzőrendszerrel szerelik fel, 10-15 centiméterenként mechanikus érzékelőket, valamint hő- és mozgásérzékelő kamerákat is elhelyeznek rajta – ez jelenti az okoskerítést, melyet a kormány a szerb határra telepít. 

 

Kevesebb rendőrre és katonára lesz szükség

 

Tíz kilométer hosszan elkészült a kettős védvonal a magyar-szerb határon – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.

 

  hirdetes_300x300   

A tudósítás szerint a biztonsági határzárat kiegészítő második kerítés mintaszakasza – amelyet a büntetés-végrehajtás épített – Bácsszentgyörgy és Gara között épült meg. A megerősített műszaki határzár itt már egy gyorstelepítésű drótakadályból és két kerítésből áll. A kerítések között van egy árok, itt fut az úgynevezett manőver út is.

 

Továbbépítése esetén a kettős védvonalat intelligens jelzőrendszerrel és kamerákkal szerelik majd fel. Az „okoskerítés” teljes kiépítése után a jelenleginél jóval kevesebb rendőrre és katonára lesz szükség a déli határon – hangzott el.

 

MTI

Nyitókép: mixonline.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!