A Magyar Úszó Szövetség elnöksége hétfő délután közzétette álláspontját azután, hogy a magyar válogatott hét tagja az úszósport demokratikus és sikeres működtetése céljából hét pontban fogalmazta meg, milyen változásokat sürget a sportágban.

 

A magyar úszósport az egész világon tekintélyt parancsoló

 

A MÚSZ elnökségének megítélése szerint a feltüzelt versenyzők tévúton járnak, követeléseik megalapozatlanok.

 

 hirdetes_400x285  

„Véleményünk szerint a magyar úszósport az időnként jelentkező nehézségek, egy-egy negatív történés ellenére sikeres, eredményes, helytállása az egész világon tekintélyt parancsoló. Egyetlen nemzeti úszószövetség sem rendezett, rendezhet annyi nemzetközi versenyt – világbajnokságot, Európa-bajnokságokat –, mint a magyar (…). Ezen túlmenően elindult és hatékony a nagyszabású, nyolc régióban zajló Jövő Bajnokai program. A válogatottak a világ különböző pontjain idilli körülmények között készülhetnek, összességében sikert sikerre halmoznak”

 

áll a közleményben.

 

Összefogásra lenne szükség

A közleményben azt írják, hogy alighanem Hosszú Katinka és Shane Tusup a hétvégén összehívta azokat a sportolókat, akik az elmúlt napokban különböző hangnemben, közleményekben támogatásukról biztosították. Mindezzel egy időben dr. Salamon Ferenc, köztiszteletnek örvendő sportdiplomata nyugalomra szólította fel a szembenállókat, hangsúlyozva, hogyha valamikor, akkor most összefogásra lenne szükség, hiszen minden idők legrangosabb hazai rendezésű nemzetközi sporteseménye előtt állunk.

 

Budapest, 2015. január 11.Hosszú Katinka úszónó és férje, egyben edzője, Shane Tusup Budapesten 2015. január 10-én. Az úszónő 2014-ben öt világrekordot állított fel, hat Európa-bajnoki érmet (közte három egyéni aranyat), 68 világkupa-érmet (közte 51 aranyat) szerzett, 122 győzelemmel ő vezeti a vk-történet örökranglistáját. Tavaly elnyerte a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) az év legjobb női úszójának járó elismerését, Magyarországion év legjobb női sportolója lett és a Figyelő gazdasági hetilap első alkalommal neki ítélte Év Embere díját.MTI Fotó: Kovács Anikó
MTI Fotó: Kovács Anikó

Az elnökség szerint kérdés: valóban most van itt az ideje a csatározásnak, vagy – legalább a világbajnokság végéig – mindenki összpontosítson a maga elsőrendű feladatára. A sportolóktól, a klubok képviselőtől, az elnökség tagjaitól is bármilyen építő javaslatot készséggel fogadnak.

 

Forrás: m4sport.hu

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!