Donald Trump megválasztott amerikai elnök videoüzenetet tett közzé, amelyben kifejti, hogy első hivatali napjain milyen fontos döntéseket hoz majd. 

 

A helyi idő szerint hétfő este közzétett tájékoztatás szerint az Egyesült Államok kivonul a nagy szabadkereskedelmi megállapodásokból és elindíttatja a munkavállalási vízumok programjának felülvizsgálatát az esetleges visszaélések kiszűrésére. Ez az a két, fontosnak ítélt ügy, amelyben Donald Trump a beiktatása utáni első napon döntést hoz.

 

Amerika az első

November 8-i választási győzelme óta a republikánus politikus nem tartott sajtóértekezletet, s ez az első alkalom, hogy az amerikai nemzet egészéhez fordul.

 hirdetes_400x285  

 

„Az én programom egy nagyon egyszerű elven nyugszik: Amerika az első. Legyen szó acélgyártásról, autók előállításáról vagy betegek gyógyításáról, azt akarom, hogy a következő generációs termelés és innováció itt történjék, a mi nagyszerű hazánkban, Amerikában, és ezzel az amerikai dolgozó embereknek teremtsünk gazdagságot és munkahelyeket”

 

– fogalmaz üzenetében a megválasztott elnök.

 

 

Az Egyesült Államokat kivonja a készülő ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményből (TPP)

 

Bejelentette szándékát, hogy az Egyesült Államokat kivonja a készülő ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményből (TPP), amit kétoldalú, „korrekt” kereskedelmi egyezményekkel helyettesít majd, amelyekkel „visszahozza a munkahelyeket és az ipart” Amerikába.

 

Felülvizsgálja a vízumokat

 

Trump a TPP-t az Egyesült Államok „potenciális katasztrófájának” minősítette. Egyúttal bejelentette azt is, hogy – választási ígéreteihez híven – felold néhány energetikai korlátozást, így ismét lehetővé válik „a tiszta szén” és a palaolaj kitermelése, amely Trump szerint „több millió jól fizető munkahelyet teremt majd”.

 

Megígérte: a munkaügyi minisztériumot felkéri, hogy vizsgálja meg az esetleges visszaéléseket a vendégmunkások – köztük a high-tech ipar dolgozóinak – munkavállalási vízumait illetően.

 

 

youtube, mti, körkép.sk

Nyitókép. youtube

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!