Elza
  • HUF: 364.83
  • USD: 1.13
  • 5 °C
  • 8 °C
Friss hírek

Minden ötödik dolgozó munkaidőben kattintgat

A Nézőpont Csoport közleménye szerint a számítógépet vagy okostelefont használó dolgozók csaknem egyharmada bonyolít le magánjellegű telefonokat munkaidőben, 15 százalékuk pedig számítógépes játékokkal játszik.

 

 
Számítógép előtt töltjük a munkaidőnk nagy részét

A reprezentatív felmérésből az is kiderül, hogy a munkavállalók szabadidejükben többször szorítják háttérbe privát programjaikat, ha a munka azt megkívánja. Az infokommunikációs eszközöket használók 60 százaléka szabadsága alatt is elérhető, 53 százaléka a munkaidején túl, minden második ember pedig betegen is dolgozik.

 

A megkérdezettek kétharmada (67 százalék) úgy véli, hogy a szabadidő alatt végzett munka hatékony. A munkahelyen használt, de privát dolgokhoz kapcsolódó infokommunikációs eszközök használatát is hasonló arányban (69 százalék) tartják fontosnak.

 

A Kutatópont eredményei arra is rámutatnak, hogy a munkavállalók csaknem 60 százaléka használ munkájához infokommunikációs eszközöket. Minden negyedik megkérdezett a munkaidejének nagy részét számítógép előtt tölti, minden ötödik pedig a munkaidő legalább felében más (infokommunikációs) eszközzel is dolgozik. A megkérdezettek háromnegyede szerint ezek javítják a munkavégzés hatékonyságát.

 

Az országosan reprezentatív kutatást a felnőtt lakosság körében személyes lekérdezéses kérdőívvel 2000 emberrel végezték el 2016 őszén.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Business News Daily

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket