Merénylet történt az ohiói Columbus állami egyetemen hétfőn, a hatóságok szerint legkevesebb tíz diák megsebesült. Az első hírek még lövöldözésről szóltak, de később a hatóságok azt közölték, hogy a merényletet késsel követték el. Az egyetemet a rendőrség körülzárta, az elkövetőt később agyonlőtték. Mint kiderült: az elkövető egy szomáliai férfi volt.

 
Twitter-üzenetekben riasztották a hallgatókat

A merényletet egy férfi követte el, de nem egyértelmű, hogy lövöldözött-e vagy késeléssel szedte-e áldozatait. A columbusi kórház szóvivőnője, Sherri Kirk ugyanis sajtótájékoztatóján elmondta: valamennyi áldozaton késeléses sérülések, vagy autóbaleset látszólagos nyomai vannak. Pillanatnyilag tíz diákot ápolnak, egyikük állapota válságos.

 

Michael Drake, az egyetem rektora elmondta: helyi idő szerint délelőtt tíz óra körül egy autó hajtott be a kampuszra, elgázolva a járdán közlekedőket. A merénylet délelőtt történt az ohiói Állami Egyetemen, az állam fővárosában Columbusban. Az egyetem a reggeli órákban mobiltelefonon, Twitter-üzenetekben riasztotta a hallgatókat arról, hogy merénylő van az egyetem területén.

 

nevtelen

 hirdetes_810x300  

 

“Szaladjatok, bújjatok el, harcoljatok” – szólt az üzenet, amely az ilyen helyzetekre alkalmazott, mindig használatos üzenet az amerikai egyetemeken és általában az oktatási intézményekben. Ilyen esetben a diákoknak menekülniük kell és rejtekhelyet kell keresniük, szükség esetén pedig szembe kell szállniuk a merénylővel.

 

John Kasich, Ohió kormányzója Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését az egyetem közösségével.

 

CNN

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!