Martin Poliačik SaS-képviselő ombudsman szeretne lenni. Ez azt jelentené, hogy távoznia kellene pártjából, ugyanis az emberi jogok biztosa nem lehet politikai párt tagja.

 

Az információt több hírportál is megerősítette. Poliačik nem erősítette meg, de nem is cáfolta a híreszteléseket. Ugyanúgy az SaS sem akart reagálni a felröppent hírekre.

 

A jelenlegi országgyűlési biztos, Jana Dubovcová mandátuma 2017-ben jár le, utódját a képviselők választják meg a parlamentben.

 

 hirdetes_400x285  

Az ombudsman jogkörei

 

Az ombudsman feladata elsősorban a közigazgatásban, de az igazságszolgáltatás kivételével valamennyi állami szervnél panasz alapján vizsgálat indítása, jogsérelem esetén az illetékes szerv értesítése és a panaszos jogainak képviselete. A biztos ugyanakkor nem hozhat kötelező intézkedéseket, nem alkalmazhat jogi szankciókat.

 

Ismert, hogy Poliačiknak az elmúlt időben több konfliktusa is volt az SaS vezetőjével, Richar Sulíkkal. Már régóta különböznek nézeteik például az iszlámmal kapcsolatban, de másképp látják a párt irányvonalát is.

 

Poliačik visszaszorult

 

Ennek köszönhetően idén szeptemberben Poliačik kénytelen volt lemondani az SaS egyik szakpolitikai részlegének, az oktatásügynek a vezetéséről, ami egyúttal azt is jelenti számára, hogy a következő parlamenti választásokon vélhetően jóval hátrább kapna csak helyet a választási listán.

 

hnonline.sk/Körkép.sk

Kép: joj.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!