A szlovák parlament mai ülésének kezdetén nem tudtak miről tárgyalni. Az ülésteremben csaknem egyetlen képviselő sem volt, még azok sem, akiknek be kell mutatniuk javaslataikat. Mivel nem voltak jelen, nem tudtak indoklást mondani, ezért Andrej Hrnčiar (Most-Híd) parlamenti alelnök szünetet rendelt el.

 

„Ahogy látom, nincs miről tárgyalnunk, senki nincs itt. Szünetet rendelek el”

 

– mondta  Hrnčiar, miután befejezték a Most-Hídtól származó helyi általánydíjakról szóló törvényjavaslat vitáját, ugyanis a szónokok nem jelentek meg az ülésen, így elvesztették felszólalási lehetőségüket.

 

Az ülésen Martin Klus (SaS) sem jelent meg, aki saját választási törvénymódosítását mutatta volna be. A szünet alatt azonban megérkezett, és előadta tervezetét. A törvény módosításával azt szeretné elérni, hogy postán is lehessen szavazni minden választáson, vagy országos népszavazáson. Jelenleg a törvény ezt csak a parlamenti választások alkalmával engedélyezi.

 hirdetes_300x300  

 

A javaslat azonban szinte biztos, hogy nem kerül át második olvasatra. A belügy úgy reagált, hogy a tervezet felszínes és kivitelezhetetlen. Rámutattak a technikai dolgokra, amely miatt a törvényt nem lehetne megvalósítani.

 

teraz.sk
fotó: TASR – Štefan Puškáš

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!