Szlovákia lakosságának csak a fele jelentené ha korrupciót tapasztal saját környezetében akkor, ha biztosítanák számára a szükséges védelmet. Az Állítsuk meg a korrupciót szervezet számára a Focus ügynökség készített felmérést, a holnap van ugyanis a korrupció elleni küzdelem nemzetközi napja.

 

A kérdezők arra voltak kíváncsiak mennyire értenek egyet az alábbi állítással:  „Az emberek nagy része Szlovákiában jelentené a korrupciós bűncselekmények elkövetését, ha biztosítva lenne számukra a megfelelő védelem.” Ezzel a megkérdezettek 50 százaléka értett egyet, teljesen 13 százalék. Az inkább egyetért lehetőséget 37 százalék választotta.

 

A megkérdezettek 81 százaléka egyetért az állítással, hogy a korrupciós bűncselekmények szigorú büntetése nyomán csökkenne a korrupció mértéke Szlovákiában. Ezzel 16 százalék nem értett egyet, 3 százalék nem tudott válaszolni. Még több ember (83 százalék) értett egyet azzal az állítással, hogy hogy a korrupt politikusok és állami hivatalnokok megbüntetése elrettentően hatna a többi potenciális korrupt tisztviselőre.

 

 hirdetes_400x285  

A felmérésben azt is megkérdezték, hogy szerintük az emberek többsége korrupt lenne-e, ha meglenne rá a lehetőség. Érdekes, de az állítással 72 százaléknyian értettek egyet.  A válaszadók 74 százaléka elégtelennek minősítette a rendőrség korrupcióellenes intézkedéseit, ellentétesen vélekedett a megkérdezettek 21 százaléka.

teraz.sk
kép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!