Hétfő délben kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításait. A párharcok 2017-ben oda-visszavágós rendszerben zajlanak. Egy biztos, izgalomból nem lesz hiány a legjobb 16 között, pikáns összecsapásokra van kilátás.

 

 

Az UEFA hétfőn kisorsolta az állva maradt  legjobb 16 csapatpárosításáit, a párharcok 2017-ben oda-visszavágós rendszerben zajlanak majd. Mint minden esztendőben, ezúttal is érvényes a szabály, miszerint az egyenes kieséses szakasz első körében azonos nemzetiségű gárdák és egy csoportból továbbjutó csapatok nem találkozhatnak. Ez a negyeddöntőkre érvényét veszti.

 

NYON, SWITZERLAND - DECEMBER 12: A view of the draw balls ahead of the UEFA Champions League 2016/17 Round of 16 Draw at the UEFA headquarters, The House of European Football on December 12, 2016 in Nyon, Switzerland. (Photo by Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images)
A legjobb 16 mezőnye

 

 hirdetes_810x300  

A sorsolást a svájci Nyon-ban tartották az UEFA központjában az UEFA versenyigazgatójának Giorgio Marchettinek vezényletével. A párosításokat a holland legenda Ruud Gullit sorsolta ki, aki 1987-ben aranylabdát is nyert. Gullit pályafutása során olyan klubokban fordult meg, mint a Feyenoord, PSV Eindhoven, AC Milan, Sampdoria, Chelsea. 1989-ben és 1990-ben az AC Milan együttesével BEK-et is nyert a holland legenda.

 

A nyolcaddöntő párosításai:

 

Manchester City (angol) – AS Monaco (francia)

Real Madrid (spanyol) – SSC Napoli (olasz)

SL Benfica (portugál) – Borussia Dortmund (német)

Bayern München (német) – Arsenal (angol)

FC Porto (portugál) – Juventus (olasz)

Bayer Leverkusen (német) – Atletico Madrid (spanyol)

PSG (francia) – FC Barcelona (spanyol)

FC Sevilla (spanyol) – Leicester City (angol)

 

A nyolcaddöntő első mérkőzéseire 2017. február 14–15-én és 21–22-én, a visszavágókra március 7–8-án és 14–15-én kerül sor. Két nappal később, március 17-én már a negyeddöntő párosításait sorsolják.

 

Körkép.sk

 

Képek: uefa.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!