A Smer koalíciós partnerei választóinak többsége azt szeretné, ha Robert Kaliňák lemondana. A SME által rendelt Focus felmérésből kitűnik, hogy az SNS és a Most-Híd ugyan elhatárolódik a Smer ügyeitől, a felelősségre vonást illetve a következmények levonását ugyanakkor nem firtatják.

 

Az SNS és a Most-Híd választóinak többsége azt gondolja, hogy Robert Kaliňák belügyminiszternek a Bašternák-ügy miatt le kellene modania, Robert Ficonak pedig ki kellene költöznie a Bonaparteból, mely adócsalásból épült. Mindez a Sme által rendelt exkluzív felmérésből derül ki.

 

Az SNS választóinak 62 százaléka szeretné Kaliňák lemondását, a Most-Híd szimpatizánsai körében ez a szám 58 százalék. Fico kiköltözését a Bonaparteból a Most-Híd választóinak 65, az SNS választóinak pedig 58 százaléka támogatná.

 

 hirdetes_810x300  

Martin Slosiarik szociológus (Focus) szerint valahol érthető, hogy a két koalíciós partner a Smerre hárítja a felelősséget.

 

„Ugyanakkor ez toxikus viselkedés, ugyanis a ki nem vizsgált ügyek idővel nagyobb elégedetlenségbe torkollhatnak a lakosság körében. Ha újabb információk kerülnek felszínre, a Most-Híd és az SNS pedig továbbra sem lépnek, az a népszerűségükre is hatással lehet”

 

– nyilatkozta a felméréssel kapcsolatban Slosiarik.

 

Sme.sk

 

Nyitókép: SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!