A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű kormányerők kedden elfoglalták a lázadók uralta Aleppót és tűzszünetet hirdettek. Egy nappal később azonban folytatódtak a légi csapások, és a városon belül is lövéseket lehetett hallani.

 

 

Az orosz hírügynökségek szerint ugyanis még mindig lázadók kezén van Aleppó mintegy két és fél négyzetkilométeres keleti városrésze.  Az egykor Szíriai második legnagyobb városának számító Aleppóból folyamatosan menekülnek a helyiek.

 

  hirdetes_300x300   

Az emberek élelmet és más hasznos háztartási tárgyat is találtak a fegyveresek által elhagyott bázison. A helyiek szerint a lázadók maguknál tartották, és elzárták a civileknek szánt segélyszállítmányokat. Az alapvető élelmiszerek ára az egekbe szökött, például egy kilogramm cukor több ezer szír fontba került. A fegyveresek azt állították a civileknek, hogy nincs se ennivaló, se más alapvető ellátmány.

 

A tűzszünet néhány órája alatt mintegy ezer embert evakuáltak, de már ezt megelőzően is hosszú, tömött sorokban hagyta el Aleppót a civil lakosság.

 

hu.euronews.com
kép:  The Boston Globe

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!