Az Arriva közlekedési társaság december 16-án, pénteken indítja el első szerelvényét Prágából Nyitrára. Szombat reggeltől a vonat a másik irányba is közlekedik majd. „Elsőként kínálunk az utasoknak közvetlen összeköttetést Nyitra és Prága között, Trencsén érintésével” – mondta az Arriva főigazgatója, Ivan László.

 

A Trencsén – Prága közötti járat üzemeltetése bebizonyította, hogy a nagy az érdeklődés az összekötés iránt. Az Arriva eddig egy hétvégi gyorsvonatot üzemeltetett a vonalon. A szerelvény szombat reggel indult Prágából Trencsénbe, vasárnap délután pedig vissza. 2017 áprilisától a Prága – Trencsén – Nyitra vonalon gyakrabban fognak járni a szerelvények, a nyári szezonban a társaság Szlovákia és Csehország között naponta két szerelvényt indít majd el.

 

Az új vonalon is dízelmozdonyok húzzák majd a szerelvényeket. A vonaton utazók számára internet hozzáférést is biztosítanak,  a társaság mellette pedig étel-ital kínálattal, gyerekek számára elkülönített helységgel, pihenőhellyel kíván kedveskedni az utazóközönségnek.

webnoviny.sk
kép: nitralive.sk

 hirdetes_300x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!