A bűnözés tekintetében leginkább a Trencséni, az Eperjesi és a Besztercebányai kerületben érzik magukat biztonságban az emberek. Ezzel szemben a legkevésbé Pozsony II. kerületében, konkrétan Vereknyén (Vrakuňa), Főréven (Ružinov) és Pozsonypüspökin (Podunajské Biskupice) érzik magukat biztonságban – derült ki az eCall Slovakia felmérésből.

 

A lakosok a térfigyelő kamerákat és a közvilágítás növelését szorgalmazzák

 

Az eCall Slovakia társaság által 5000 polgár bevonásával készült felmérés eredményei szerint az emberek általában biztonságban érzik magukat abban a városban, ahol laknak. A Trencséni kerületben a megkérdezettek 97 százaléka érzi biztonságban magát, pozitív a biztonságérzetük. A második legbiztonságosabb hely az Eperjesi kerület, továbbá a Besztercebányai és a Zsolnai kerület lakói is biztonságban érzik magukat.

 

 hirdetes_810x300  

Leginkább  Pozsony II. kerületének lakói  tartanak attól, hogy veszélyben lehetnek (Vereknye, Főrév és Pozsonypüspöki városrészekben), itt öt lakos közül csak négy érzi magát biztonságban – minderről Ľuboš Pajerský, az eCall társaság vezérigazgatója tájékoztatott.

 

A megnövekedett bűnözést leginkább Pozsony II. kerületének lakói veszik észre, a megkérdezettek 27 százaléka. A legkisebb félelmeket a Besztercebányai és az Eperjesi kerületben jegyezték fel, ott a megkérdezetteknek csupán a 10 százaléka nem érzi magát biztonságban.

 

A lakosok zöme üdvözölné a műszaki biztosítását, sőt úgy vélik, hogy több térfigyelő kamerára és közvilágítással megvilágított területre lenne szükség. Többen pedig városi járőrök bevezetését javasolják. Közlekedési javaslatok is születtek a biztonság növelése érdekében, például csökkenteni kellene a megengedett sebességet azokon a területeken, ahol sok a gyalogos, valamint több gyalogátkelőhelyre és fekvőrendőrre lenne szükség.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: infovranov.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!