Robert Fico kormányfő és Robert Kaliňák belügyminiszter közös sajtótájékoztatót tartott a berlini teherautós merénylettel kapcsolatban.

 

A kormányfő kijelentette, hogy a német fővárosban történt támadás Európa kulturális identitása ellen irányult, és bár a sajtótájékoztató idejében még hivatalosan nem erősítették meg a merénylet iszlamista vonatkozását, Fico megragadta az alkalmat, hogy újra biztosítsa az ország lakosságát, hogy

 

„Amíg kormányfő vagyok, sosem fogok egyetérteni egy egységes muszlim közösség létrehozásával Szlovákiában. A támadások, amelyek zajlanak, az Unió elleni támadásoknak is minősülnek”

 

Robert Kaliňák (Smer-SD) bejelentette, hogy éjféltől megduplázták a rendőri jelenlét mértékét a szlovákiai közutakon, illetve elmondta, hogy nincs arra utaló információ, hogy Szlovákia közvetlen veszélyben lenne.

 hirdetes_810x300  

 

Fokozottan ellenőrzik a hatóságok a cseh és osztrák határszakaszokat, a belügyminiszter elmondása szerint az intézkedés egészen a visszavonásig tart majd, minimum a karácsonyi ünnepek végéig. Az utcákon 1000 járőrkocsi teljesít szolgálatot, alapesetben ez 300 lenne, de a franciaországi merényletek után 500-ra emelték. Most a rendkívüli intézkedések keretében megduplázták a szolgálatot teljesítők számát.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!