A szociális segélyre szorulók 2017-től Szlovákiában nem játszhatnak hazárdjátékokat. Andrej Kiska, Szlovákia köztársasági elnöke ma aláírta a pénzügyminisztérium hazárdjátékokról szóló törvényének új változatát. Az újítások értelmében egy nyilvántartás készül, amelyben a segélyre szorulók és azok az emberek szerepelnek majd, akiknél játékfüggőséget regisztráltak.

 

 

A pénzügyminisztérium elmondása szerint a törvény célja a fogyasztó védelme, melynek alapját a megelőzés és a felelősségteljes játék kell, hogy alkossa.  A nyilvántartásba azok az emberek is bekerülhetnek, akik azt maguk kérték, vagy akiknél szerencsejáték-függőséget állapítottak meg.

 

Mint ahogy korábban említettük, a háztartások azon tagjai is bekerülnek a nyilvántartásba, akik szociális segélyt kapnak. Ez főleg a férjeket és feleségeket érinti. A 18 éven fiatalabbakra a jogszabály nem vonatkozik, ugyanis a most érvényes törvény alapján számukra továbbra is tilos bármilyen szerencsejáték kipróbálása. A nyilvántartott személyek korlátozott hozzáféréssel rendelkeznek majd a szerencsejátékokhoz abban az időszakban, amelyet a törvény részletez. Az ellenőrzést is jobban szigorítják majd.

 hirdetes_810x300  

 

A törvény módosítja majd a hazárdjátékok betiltásához szükséges petíciók érvényességi küszöbét. Pozsonyban és Kassán például elég lesz, ha a petíciót a felnőtt lakosság 15 százaléka aláírja majd. A községek mostantól kötelesek lesznek jelezni a pénzügyi tárcának, ha a hazárdjátékok működését korlátozó rendelet végrehajtására készülnek.

 

 

A játéktermeket mostantól csak hotelekben, motelekben, panziókban, kereskedelmi épületekben, kulturális és szórakozásra használt épületekben helyezhetik el. A társasházakban csak abban az esetben működhet játékterem, ha ezzel a lakások és helységek tulajdonosainak több mint fele egyetért. Az automaták így eltűnhetnek majd például a kocsmákból.

 

A jogszabály szigorítja az online szerencsejátékokat kínáló szolgáltatókat is. A változások az engedély nélküli alanyokat érintik majd, akik nem rendelkeznek működési engedéllyel és nem fizetnek semmit az államkasszába.

 

teraz.sk
kép: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!