A volt regionális fejlesztési minisztert, a török származású Sevil Shhaideh-t javasolja miniszterelnöknek a romániai választáson többséget szerző Szociáldemokrata Párt.

 

Ő volt az első miniszter, aki a Koránra esküdött fel

 

Sevil Shhaideh 51 éves közgazdászt, volt regionális fejlesztési minisztert javasolta a miniszterelnöki posztra Romániában a választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) az államfővel folytatott kormányalakítási konzultáció alkalmával. Hozzátette: amennyiben Klaus Iohannis államfő elutasítja a Sevil Shhaideh-re vonatkozó javaslatot, nem fog más miniszterelnök-jelöltet megnevezni.

 

 hirdetes_810x300  

Liviu Dragnea, a PSD elnöke kifejtette: a választásokon szerzett több mint 45 százalékos támogatás nyomán „legitim” módon magának kérhette volna a posztot, de tekintettel arra, hogy ebben egy hatályos törvény és az államfő ellenkezése megakadályozza, olyan személyt jelölt, akinek a kormányzati tevékenységéért pártelnökként felelősséget tud vállalni. A romániai muzulmán közösségből származó Sevil Shhaideh 2015 májusától kezdődően fél évig vezette a fejlesztési tárcát, miután elődje, Dragnea lemondott a tárca éléről.

 

Shhaideh török származású közgazdász, aki előbb államtitkárként dolgozott a Liviu Dragnea által vezetett fejlesztési minisztériumban, majd az elnök lemondása után átvette a tárca vezetését: ő volt az első miniszter, aki nem a Bibliára, hanem a Koránra esküdött fel mandátuma kezdetén.

 

Forrás és nyitókép: Agerpres/Agerpres

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!