A rendőrség a hét elején kezdett egy nagyszabású rendőrségi akcióba, melynek célja azoknak a külföldieknek a felkutatása volt, akik jogosulatlanul tartózkodnak Szlovákia területén. Az akció eredményeképpen hatóságilag 30 idegent utasítottak ki az országból. A TASR hírügynökséget ma Denisa Baloghová, a rendőrségi testület elnökségének szóvivője tájékoztatta a történtekről.

 

A rendőrök olyan objektumokat és épületeket vizsgáltak át mint például az elhelyezést szolgáló intézmények, építkezések, nyilvános területek, de ellenőrizték a vonatokat, autóbuszokat és állomásokat, valamint nem bújtak ki a vizsgálat alól a személy- és tehergépkocsik sem.

A fővárosban, Vedrődön (Voderady), Tordamécen (Tvrdomesticie), Galántán (Galanta), Vágsellyén (Šaľa), Érsekújváron (Nové Zámky) és Zsolnán (Žilina) találtak tartózkodási engedéllyel nem rendelkező külföldieket. „Közülük 13 személy Szerbiából származik, 11 Ukrajnából, hárman Bosznia és Hercegovina állampolgárai, ketten Örményországból egy személy pedig Törökországból érkezett” – mondta Baloghová.

 

teraz.sk
kép: aktualne.sk

 hirdetes_810x300  

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!