Csaba
  • HUF: 407.73
  • USD: 1.03
  • 18 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Pozsonyban a legmagasabb az átlagbér a régió fővárosai közül

A kelet-közép-európai régió fővárosai közül Pozsonyban a legmagasabb, 1403 euró az átlagbér. Budapest a harmadik helyen áll 1231 euróval – derül ki a PayLab nemzetközi felméréséből. A fővárosi felső vezetők közül Prága vezet, a budapesti topmenedzserek a negyedik helyen állnak, derül ki az origo.hu cikkéből.

 

A fővárosokban dolgozó munkavállalók jellemzően magasabb fizetéssel rendelkeznek, a kelet-közép-európai régió fővárosai közül Pozsonyban fizetik meg leginkább az alkalmazottakat, derül ki egy friss nemzetközi fizetési kutatásból, amelyet kilenc kelet-közép-európai ország fővárosában – Budapesten, Belgrádban, Pozsonyban, Prágában, Rigában, Szarajevóban, Tallinnban, Vilniusban és Zágrábban – végeztek.

 

lol
forrás: origo.hu

 

Eszerint a régiós fővárosok közül Pozsony bruttó 1,400 euró átlagfizetéssel vezet, Budapest pedig a harmadik helyen áll 1231 euróval – olvasható a PayLab kutatásában.

 

Az átlagbér és a felső vezetői bérek között Szlovákiában a legnagyobb, 20 százalék a különbség, míg Magyarországon, Csehországban, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában a bérszakadék 15 és 18 százalék között mozog.

 

lel
forrás: origo.hu

 

A legkisebb differencia a három balti fővárosban, Tallinnban, Rigában és Vilniusban mutatkozott, ahol a felső vezetők mindössze 7 százalékkal keresnek többet, mint az adott ország többi munkavállalója. Belgrádban a legalacsonyabb az átlagfizetés, bruttó 736 euró, de így is tizedével többet keresnek ott, mint Szerbia többi részén. A kelet-közép-európai felső vezetők közül Prágában keresik a legtöbbet, havi bruttó 3,980 eurót.

 

forrás: origo.hu
borítókép: ithub.hu

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket