Az  OĽaNO és SaS pártok alkotta koalíciónak hamarosan új tagja lehet, mégpedig az Alojz Hlina vezette KDH. A jobboldali ellenzéki pártok a közeledő 2017-es megyei önkormányzati választások miatt léptek szövetségre.

 

„Az  OĽaNO mozgalom ezért az SaS-el való közös tárgyalásaik alkalmával, amelyek során a közös fellépésről már megegyeztünk, szorgalmazni fogja harmadik partnerként a KDH felvételét.”

 

-nyilatkozta Igor Matovič pártelnök a SITA hírügynökségnek. Az SaS a széles koalíciót látja a helyes útnak, Katarína Svrčeková szóvivő elmondása szerint a tárgyalások még jelenleg is folynak a jövő évi választásokon való koalícióval kapcsolatban, más pártokat a közös megegyezés után fognak meghívni.
Az SaS azon gondolkodik, hogy a nyitrai színház egykori igazgatóját, Ján Greššot támogatja majd a Nyitra Megye Önkormányzatának vezetéséért folytatott versenyben. Renáta Kaščáková képviselő is jelölteti magát a posztra Trencsén megyében, Martin Klus pedig a Besztercebányai kerületben lesz megyefőnök-jelölt.  Juraj Droba képviselő Pozsony megye élére állna, ehhez pedig széles támogatói kört szeretne kialakítani.

 

A liberálisoknál az is felmerült, hogy Nagyszombat megyében az OĽaNO képviselőjét, Jozefa Viskupičot támogassák. Az OĽaNO egyébként Kassa megyében  Oto Žarnay képviselő jelölésén gondolkodik. A két párt egyébként nem csak a megyefőnök-jelölteket, de a képviselő-jelölteket is közösen választja ki.

 hirdetes_810x300  

webnoviny.sk

kép: SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!