Az észak-komáromi Egy Jobb Komáromért Polgári Társulás és a dél-komáromi Endresz Csoport kezdeményezésére szobrot állítanak Petőfi Sándornak a városban, az egykori Steiner Gábor-szobor helyén.

 

A szoborállítás kezdeményezői biztosítják az emlékmű felállításának költségeit, amihez részben a város is hozzájárul, adta hírül a deltakn.sk.

 

A komáromi városatyák egyhangúlag szavazták meg a két civil társulás kérvényét, mely szerint Petőfi Sándor, a magyar szabadságharc költőjének szobra kerüljön a volt pártház (egykori Zdravcentrum) és a szlovák gimnázium közötti kis parkba. A képviselők jóváhagyták, hogy a város hosszú távra bérbe adjon egy 10 négyzetméteres területet az emlékmű elhelyezésére.

 

 hirdetes_300x300  

Knirs Imre alpolgármester, az Egy Jobb Komáromért Polgári Társulás elnöke elmondta, jelenleg is folyamatban vannak a szoborállítással kapcsolatos egyeztetések, vélhetően magyarországi forrásból sikerül pénzt szerezni a költségek zömére. Megjegyezte, a jövő év folyamán biztosan sor kerül a szobor felállítására. Less Károly képviselő, aki szintén tagja a társulásnak, kijelentette, Petőfi többször járt Komáromban, Jókai Mórnál is vendégeskedett, így helyénvaló, ha a Petőfi utcába az ő szobra kerül. A város kulturális alapjából 600 euróval támogatja a kezdeményezést.

 

deltakn.sk

Nyitókép: felegyhazikozlony.hu/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!