A GfK intézet novemberben készített egy felmérést a Biblia karácsonyi történeteivel kapcsolatban, amely során 1000 főt kérdeztek meg, életkoruk 15 és 79 év között volt.

 

A Szlovákiában élők egyharmada a karácsonyt tisztán vallási ünnepnek tartja. A társadalom nagy része, 60 százaléka gondolja úgy, hogy Jézus Szűz Mária gyermeke. Hasonló százalékuk tartja igaznak a történetet Jézus születéséről.

 

A bibliai történet másik részét, miszerint a napkeleti bölcsek a csillag vezetésével keletről Betlehembe érkeztek, hogy hódoljanak Jézusnak, az emberek 59 százaléka tartja igaznak. A megkérdezettek kétötöde gondolja úgy, hogy valódi az a történet, miszerint egy angyal mondja el Máriának, hogy gyermeke fog születni. Az emberek közel kétötöde gondolja úgy, hogy az angyal tényleg szólt Jézus születéséről a pásztoroknak.

 

 hirdetes_810x300  

A Biblia történeteiben inkább a nők hisznek, mint a férfiak, legtöbben az 50 évnél idősebbek körében. Elmondható, hogy leginkább az ország keleti részében élnek, 5000 főnél kisebb lakosú településeken.  Az emberek mindössze 13 százaléka gondolja úgy, hogy a karácsonyi történet egy része sem történt meg valójában. Az előbbi állítással egyetértők körében hat százalékkal többen voltak a férfiak, mint a nők. Azok, akik nem tartják igaznak a karácsonyi történeteket, leginkább 30 év alattiak, felsőfokú végzettséggel rendelkeznek és 100.000 főnél nagyobb lakosú városokban élnek.

 

teraz.sk
kép: blog.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!