A kormányfő szerint Szlovákia legnagyobb kihívása 2017-ben a munkaerőhiány leküzdése lesz. „Három, négy évvel ezelőtt azt hangoztattuk, hogy a munkanélküliség a legnagyobb probléma, de a cégek ma már szó szerint új munkaerőt követelnek. Nagy  a nyomás a kormányon, hogy hagyja jóvá a külföldi munkaerő behozatalát. Mi ezzel annyira nem értünk egyet”.

 

 

Szlovákiának elmondása szerint a munkanélküliekben rejlő potenciált kellene kihasználnia, még akkor is, ha sok olyan van köztük, aki alapfokú végzettséggel sem rendelkezik. „Gondolok itt például a romákra. Ez minden bizonnyal egy nagy kihívás lesz, hogy ne fékezzük le a gazdaságot, amely kiválóan halad előre.”

 

 

 hirdetes_400x285  

2017 másik nagy kihívása a kormányfő szerint az európai helyzet lesz. „Mi lesz az Európai Unióval? Mert ha olyan kalandorok, mint David Cameron hasonlóan értelmetlen referendumokat találnak majd ki, akkor az Európai Unió óriási nyomás alatt lesz. Ez pedig mindenki számára nagy problémát jelentene, számunkra is, ha ez az intézmény jobban megingana”

 

A bizonytalan európai helyzet miatt szerinte nagyon fontos lesz megtartani a stabil kormányt Szlovákiában. „Csak azok az országok élik túl, amelyek belpolitikailag erősek lesznek. Hiszem, hogy van lehetőség arra, hogy a kormány stabilan folytassa tovább. Nem látok indokot arra, hogy idegesek legyünk Szlovákiában a gazdaságra, munkanélküliségre vagy inflációra való tekintettel, ugyanis ezek a mutatók 2017-ben is kitűnők lehetnek.

 

teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!