Az Eurostat legutóbbi felméréséből kiderült, hogy az európaiak 14 százaléka még soha nem használta az internetet. Szlovákiában ez az arány 15 százalék. A legmagasabb európai átlagot Bulgáriában mérték, ott az emberek egyharmada soha nem használt még internetet. A legalacsonyabb arányt pedig Dániában és Luxemburgban mérték, ott a lakosság mindössze 2 százaléka nem került még internet közelébe. A SITA hírügynökséget  Zuzana Harvanová, az Európai Bizottság szlovákiai képviseletének tagja tájékoztatta.

 

Az internetezési szokások generációnként is különböznek. Miközben a 16-34 év közötti fiatalok 96 százaléka rendszeresen használja az internetet, addig az 55-74 éves korosztály mindössze 57 százaléka. A felmérésből az is kiderül, hogy 10 internetezőből az EU-ban 8 mobiltelefonon keresztül kapcsolódott a világhálóra. Szlovákiában ez az internetezők 71 százalékára volt jellemző. Idén az európai háztartások 85 százaléka rendelkezett internet hozzáféréssel, Szlovákiában a háztartások 81 százaléka.

 

Az utóbbi év során az EU-ban internetezők több mint 70 százaléka osztott meg a világhálón valamilyen személyes információt. Sokan azon rendkívül figyelnek a bizalmas adatokra. 46 százalékuk elutasította személyes adataik reklámcélra való felhasználását és 40 százalékuk korlátozta a profiljukhoz való hozzáférést a közösségi médiában. Ezenkívül a felhasználók 37 százaléka olvassa el a személyes adatok védelméről szóló nyilatkozatokat az információk átadása előtt és 31 százalékuk korlátozza a tartózkodási helyükhöz való hozzáférést.

 

 hirdetes_300x300  

A legnépszerűbb műveleteknek az elektronikus postán történő kommunikáció és a termékekről/szolgáltatásokról való információkeresés bizonyultak.

webnoviny.sk
kép: pcrevue.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!