Eszter, Eliza
  • HUF: 382.50
  • USD: 1.07
  • 14 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Piros, fehér, zöldben fog pompázni a riói Krisztus-szobor

Magyar nemzeti színekkel világítják ki a riói Megváltó Krisztus szobrát pénteken  – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

 

A dél-amerikai országban ezzel elismerik Magyarországnak a kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit, valamint a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez.

 

Semjén Zsolt az idei évre december 30-át, az utolsó magyar király, boldoggá avatott IV. Károly koronázásának 100. évfordulóját, 2017-re augusztus 20-át, az államalapítás ünnepét javasolta.

 

iv-karoly_nyito
IV. Károly, az utolsó magyar király szobra a Portugáliához tartozó Madeira szigetén. Kép: Körkép.sk

 

A Krisztus-szobor adminisztrációjáért felelős szentély tájékoztatása szerint a kivilágítást mindkét napon megvalósítják.

 

iv-karoly2
IV. Károly, az utolsó magyar király szobrának talpazata a Portugáliához tartozó Madeira szigetén. Kép: Körkép.sk

A Rio de Janeiró-i érsekség, valamint Magyarország brazíliavárosi nagykövetségének együttműködésében megvalósuló esemény IV. Károly történetét idézi fel, aki a béke embere volt, mélyen elítélte az első világháború borzalmait, és igyekezett hitét mindig a politikai döntései elé helyezni. Uralkodása idején jött létre Magyarországon az első szociális minisztérium.

 

Az uralkodót 2004-ben II. János Pál pápa boldoggá avatta. Az ehhez kapcsolódó egyik csodatétel Brazíliához kötődik: egy lengyel apáca, akinek lábát súlyos betegség támadta meg, kétségbeesésében IV. Károlyhoz imádkozott, másnapra pedig teljesen meggyógyult.

 

Idézték Omar Raposo atyát, a szobor adminisztrációjáért felelős szentély rektorát, aki úgy fogalmazott:

 

“nagy öröm lesz piros-fehér-zöldbe öltöztetni a Megváltó Krisztus szobrát, ezen a testvéreink számára oly fontos napon”.

 

MTI

Nyitókép: pcwallart.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket