A német fővárosban 1800 fegyveres rendőr között lehet majd szórakozni. Madridban beton virágládákat helyeznek ki. Genovában fémdetektorok lesznek a járőröknél. New Yorkban pedig telerakott kukáskocsikkal és teherautókkal védik majd a tömeget.

 

Az elsődleges cél a terrortámadás megakadályozása

A hatalmas betonblokkok már a helyükön vannak a Branderburgi kapu előtt. Berlinben idén is itt lesz a központi rendezvény és a tűzijáték december 31-én. Mivel a helyszínhez mindkét irányból többsávos út vezet, ilyen óriási elemekkel vették körbe a teret.

 

“1800 fegyveres rendőr lesz itt szolgálatban szilveszter éjjel, és betonelemekkel is védjük az embereket. A cél az, megelőzzünk egy esetleges terrortámadást. A tavaly Kölnben történt szexuális zaklatások után arra is rendkívüli figyelmet fordítunk, hogy hasonló eset ne történhessen itt meg”

 

 hirdetes_300x300  

mondta a berlini rendőrség szóvivője.

 

A szervezők azt mondják, aki úgy dönt, hogy Berlinben a Branderburgi kapu előtt ünnepli az újévet, annak nincs mitől tartania.

 

Olaszországban is készültség van

 

Olaszország nagyvárosaiban is betonelemekkel veszik körbe a rendezvények helyszíneit. Milánóban is mindenkit alaposan átvizsgálnak majd, aki a Dóm téri koncertekre látogat.

 

“Szigorú ellenőrzés lesz a kapuknál, hogy senki ne vihessen be magával fegyvert, tűzijátékot. Az ellenőrzésben a térfigyelő kamerák is segítségünkre lesznek. A központban minden nyomon tudunk majd követni, ami a téren és a környező utcákban történik”

 

mondta a milánói rendőrfőnök.

 

Forrás: M1 Híradó

Nyitókép: allposters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!