2017. január 1-től lesz érvényes a módosított adótörvény, amely egyszerűsíti az adóbefizetés elhalasztását valamint az adóhátralék részletekben történő befizetését is, ezeket az adóhatóság engedélyezheti. Az adózó a késedelmi kamattól vagy a hátraléknál esedékes kamattól is alacsonyabb kamatot fizet majd.

 

Az eddigi jogszabályok szerint a befizetés halasztását, az adóhátralék befizetését és a részletekben történő befizetést az adó vagy az adóhátralék befizetésének napját követő egy éven belül kellett befizetni. Ha az adóalany halasztást kért, akkor mindössze egy bizonyos adózási időszakra szóló adóhátralék halasztására kapott engedélyt az adóhatóságtól.

 

 

A módosítás több adózási időszakban esedékes adó vagy adóhátralék befizetésének halasztására biztosít lehetőséget. Az  adóhatóság 2017.január 1-től döntései során már a módosított jogszabályt alkalmazzák, akkor is, ha egy kérelem 2016.december 31-ig volt benyújtva.

 hirdetes_810x300  

 

Az adó részletekben való fizetése illetve az adóbefizetés elhalasztásának szélesebb körű kihasználtsága érdekében az adóhátralékból származó kötelezettséget 3 000 euróig nem szükséges sem zálogjoggal, sem más törvényi módon bebiztosítani.

 

 

webnoviny.sk
kép: akonapeniaze.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!