A Nyugat-Európába vezető úton, a migránsok körében egyre gyakrabban kerül elő a szex és a drog mint fizetőeszköz, írja a belgrádi Blic című napilap szerb titkosszolgálati információkra hivatkozva.

 
A szerb alvilág keze van a dologban…

A lap forrása szerint azok a rétegek, amelyeknek már az induláskor túl kevés pénzük állt rendelkezésre ahhoz, hogy eljussanak Európába, az Afganisztánban olcsón beszerezhető hasist használják fizetőeszközként az útjukon. Ebből a kábítószerből halmoztak fel nagyobb mennyiségeket az út előtt, hogy ismerve az európai árakat, fizethessenek az embercsempészeknek akkor is, ha pénzük már fogytán – írja a lap.

 

Belgrádban a Blic informátora szerint a prostitúcióban is megjelentek bizonyos új szereplők. “Néhány járőr már beszámolt arról, hogy a megszokott helyeken, például a Belgrád és Pancsova közötti híd környékén már a migrációs hullámmal érkezett nők is kínálják szolgáltatásaikat. (…) Ezek a nők azért kényszerülnek prostitúcióra, hogy maguknak és családjuknak biztosítsák a további utazást. Egyértelmű, hogy a szerb alvilág keze van a dologban, hiszen az általuk ellenőrzött helyeken tűntek fel az új nők

 

idézi a Blic titkosszolgálati forrását, aki a lap szerint betekinthetett a legutóbbi jelentésbe, amely a szerbiai migrációs helyzettel foglalkozik.

 hirdetes_300x300  

 

Forrás: Blic

Fotó: ourworld.unu.edu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!