A mentősöknek szilveszter éjszakáján és az újév napján a legtöbbször alkoholmérgezés miatt kellett beavatkozniuk, és segítséget nyújtaniuk –tudatta a TASR-vel az Egészségügyi Mentőszolgálat operációs központjából Jozef Minár.

 

Emésztési problémákhoz és magas vérnyomáshoz is riasztották a mentőket

 

A mentőket Szlovákia-szerte 75 alkalommal riasztották olyan személyekhez, akiknél alkoholmérgezést diagnosztizáltak. Közülük 17-en 18 évnél fiatalabbak voltak. A legtöbb alkoholmérgezést a Pozsonyi kerületben regisztrálták (19), míg a legkevesebbet a Besztercebányai kerületben. A legtöbb részeg fiatalhoz – aki még nem érte el a 18. életévét – a Kassai kerületben érkeztek ki a mentősök.

 

 hirdetes_300x300  

Emellett a mentősöket 55 alkalommal riasztották a pirotechnikai eszközök szakszerűtlen használata miatt történt sérülésekhez. A tűzijáték-termékek miatt a legtöbb sérülés a Zsolnai kerületben történt (12).

 

A szilveszter éjszakai riasztások alkalmával többször hívták a mentősöket a kihűlt személyekhez is. Összesen 11 kihűlt személyt láttak el a mentősök, ebből négyet a Zsolnai kerületben, hármat az Eperjesi kerületben, míg kettőt a Kassai kerületben. Egy-egy kihűlt személy jutott a Trencséni és a Besztercebányai kerületre is.

 

Mozgalmas és munkával teli szilveszter éjszakát könyvelhetett el a Falck Mentőszolgálat is. Az óévi ünnepségek során 250 alkalommal riasztották őket, a legtöbb esetben – az elmúlt évekhez hasonlóan – fejsérülésekhez.

 

„A fejsérüléseken kívül – amelyekből összesen 75 volt – az emberek az egységeinket legtöbbször emésztési problémák (22), valamint magas vérnyomás miatt (21) riasztották”

 

mondta Vladimír Vanko a Falck csapatából.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: topky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!