Donald Trump választási kampányában kijelentette, hogy (többek között) csökkenteni fogja az ENSZ-nek utalt támogatások nagyságát is. Az EuropeAid 2000-2012 közöti időszakot felölelő jelentése szerint most az is kiderült, hogy nem is az USA volt a legnagyobb pénzügyi donora a szervezetnek – hanem az Európai Unió.

 

Tizenhárom év alatt több mint 9 milliárd eurót adományozott az ENSZ-nek és különböző projektjeinek. Érdekes az is, hogy mire fordították ezt az irdatlan összeget.

 

A legtöbbet, több mint 3,02 milliárd eurót, az ENSZ Fejlesztési Programja kapta (UNDP). A második legtöbbet a palesztin menekülteket támogató alap könyvelhette el (1,1 milliárd eurót), utána az Világélelmezési Program (WFP) következik 968 millió euróval. Az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetet (FAO, 751 millió euró) és az ENSZ Gyermekalapját is nagy összeggel támogatta az Unió.

 

 hirdetes_810x300  

A legtöbb pénzt az úgynevezett ACP térségben használták fel, ez a földrajzilag Afrikát, a Karibi-térséget és a csendes-óceáni térséget jelenti.

 

Teraz.sk

Nyitókép: euobserver.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!