A RegioJet cseh társaság kedden jelentette be, hogy beszünteti a Pozsony-Kassa vonalát. A vasúttársaság szerint két év után sem tudnak nyereséget termelni az említett szakaszon.

 

Radim Jančura, a RegioJet tulajdonosa kör-email-ben értesítette alkalmazottait, hogy 2017. január 31-vel megszűnik a járat.

 

Nagyon sajnáljuk, de egy olyan helyzetben, mikor Szlovákiában az utasok több mint fele ingyen utazhat az állami gyorsvonatokon, és politikai döntés alapján az IC vonatok is visszatérhettek, nincs elég fizetős ügyfél a piacon, hogy megélhessenek az államilag nem támogatott kereskedelmi utasszállítók

 

áll Jančura közleményében.

 hirdetes_300x300  

 

Jančura konkrétan Andrej Dankot, az SNS elnökét okolja a döntésért, aki a választások előtt híressé vált azzal a mondásával, hogy „utálom a RegioJet sárga vonatait”, valamint az IC vonatok visszaállítását saját politikai témájának tekintette.

 

A RegioJet tulajdonosa szerint Szlovákiában szembe kell nézniük egyes politikai vezetők  – főleg Andrej Danko házelnök – azon igyekezetével, hogy kiszorítsák a RegioJetet a szlovákiai piacról.

 

dennikn.sk

Nyitókép: tvkosice.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!