Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminiszter egyelőre posztján marad. Ezt újságírói kérdésre mondta el azon a sajtótájékoztatón, amit a közutak biztonsága kapcsán tartott szerdán.

 

A belügyminisztert azért is kérdezték meg esetleges visszavonulásáról, mert Robert Fico kormányfő többször azzal érvelt Kaliňák mellett, hogy nagyon fontos feladat hárul rá az uniós soros elnökség ideje alatt, ami viszont az elmúlt évvel együtt szilveszterkor véget ért.

 

„Hát, már január 4. van, egy kicsivel az Új Év után vagyok, úgyhogy egyelőre igen, maradok”

 

Mondta a belügyminiszter, akit az ellenzék a Bašternák-ügy miatt akar meneszteni.

 hirdetes_810x300  

 

Kaliňák azt is elmondta, hogy a soros elnökség letelte után foglalkozni fognak az őt érintő ügyekkel is, (mint például a B.A. Haus nevű vállalat kétes körülmény közötti megvásárlása), eddig ugyanis a soros elnökség miatt egyszerűen nem volt rá idő.

 

A belügyminiszter nem sokkal a szeptemberi pozsonyi EU-csúcs után Las Vegasba repült kirándulni több napra – a soros elnökség ideje alatt.

 

„Több dolgot el kellett halasztanunk, nem reagáltunk rá, mert egyszerűen nem volt rá idő. Mert ahhoz, hogy minőségi választ állítsunk össze, és alátámasszuk, miért van igazunk, ahhoz órákra van szükségünk, ami nem állt az utóbbi időben rendelkezésünkre”

 

mondta a tárcavezető.

 

HNonline.sk

Nyitókép: pluska.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!