Megnyerte a bizalmi szavazást, így  megalakulhatott Románia új koalíciós kormánya. Az előző kabinet 2015 novemberében bukott meg. Egy hónapja tartottak parlamenti választásokat, amely után a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) koalícióra kellett lépnie a Liberálisok és Demokraták Szövetségével (ALDE).

 

Egy normális Romániát szeretnék, ahol a fiataloknak nem kell elhagyniuk az országot, hogy tisztességes fizetésből tarthassák el a családjukat – mondta az új román kormányfő, Sorin Grindeanu, összhangban a szociális kiadások emelését és gazdasági stabilitást ígérő kampányüzeneteivel.

 

– Elvárom, hogy egy becsületes, átlátható és elszánt Romániát vezessen, amely elkötelezett az euro-atlanti integráció mellett, azaz hogy kormánya mindent megtegyen az ország pozíciójának erősítésére a NATO-n és az Európai Unión belül – fogalmazott a Klaus Iohannis román államfő.

 

 hirdetes_810x300  

Az RMDSZ a kisebbségvédelmi rendelkezések betartását és az ingatlan-visszaszolgáltatás újraindítását várja a kabinettől, cserében azt ígérte, hogy partner lesz a munkahelyteremtésben, a családvédelmi kezdeményezésekben és az infrastruktúra-fejlesztésekben. Az RMDSZ álláspontjáról ide kattintva olvashat többet.

 

euronews.com , hirtv.hu
kép: MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!