Kevés a lakás és a ház Nagy-Britanniában, emiatt Londonban és más nagyvárosokban az egekbe szökik az ingatlanok ára. A brit kormány a helyzet megoldását ígéri.

 

A  kormány 17 új város és község felépítését jelentette be, mely enyhíthet a britek krónikus lakáshiányán.

 

17 új város és falu épül

 

 hirdetes_810x300  

Az új „kertvárosok“ Anglia szerte nőhetnek ki a földből – az északi Cumbria régiótól kezdve a déli Cornwall grófságig. Az államilag támogatott projekt keretében országszerte 200 ezer házat húznak fel.

 

Gavin Barwell építésügyi és tervezési miniszter szerint a kormány 7,4 milliárd fontot (8,6 milliárd euró) szán 17 kertvárosra és falucskára. Továbbá az is elképzelhető, hogy enyhít az eddigi szigorú jogrendszeren, mely a brit vidéken eddig tiltotta a kiterjedt építkezéseket.

Buckinghamshire, Somerset és Essex grófságban három város épül, mindegyik 10 000 épülettel. 14 további település Lancashire, Warwickshire, Hampshire és Devon grófságban jön létre, 1500 – 10000 házzal.

 

london
Az átlagos londoniaknak egy saját lakás vagy ház szinte elérhetetlen. Kép: hataratkelo.com

 

A brit kormány hosszú ideje ígéri a tarthatatlan lakáshelyzet megoldását, mely elérhetetlenné teszi az ingatlanokat Londonban és a többi nagyvárosban. Emiatt az átlagos britek közül sokan egyáltalán nem megengedhetik meg maguknak, hogy saját lakást vagy házat vásároljanak.

 

webnoviny.sk

 

Nyitókép: descoperalocuri.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!