A szlovákiai lakosság egyre nagyobb része részesíti előnyben a saját tulajdonú lakásban való életet, derül ki Nehnuteľnosti.sk híréből. A TNS  Slovakia ügynökség ezer fő megkérdezésével készített felmérést, melyből kiderült, hogy az ár árnövekedés ellenére is nő az érdeklődés az ingatlanok vásárlása iránt.

 

A Nehnuteľnosti.sk statisztikái alapján elmondható, hogy 2016 harmadik negyedévében a megkérdezettek 35,38 százaléka érdeklődött lakásvásárlás iránt. A válaszadók 33,45 százaléka pedig családi házak iránt érdeklődik. A legnagyobb népszerűségnek a Pozsonyban található ingatlanok örvendenek, a megkérdezettek 20,17 százaléka itt keresett lakást vagy házat. Második helyen, nagy lemaradással Kassa végzett (5,48 százalék), harmadikként pedig Nagyszombat futott be (4,43 százalék).

 

A lakosság annak ellenére érdeklődik ingatlanok vásárlása iránt, hogy az áruk folyamatosan növekszik. 2016 harmadik negyedévében az előző évi adatokkal összehasonlítva 5,5 százalékkal voltak magasabbak az árak. A felmérésből az is kiderült, hogy az ingatlanvásárláson gondolkodók 76 százaléka lakás vagy ház keresésére az internetet is szeretné használni.

 

 hirdetes_300x300  

Nehnuteľnosti.sk portál egyébként ingatlanok eladásával és vételével foglalkozik az interneten, valamint ezekkel kapcsolatos szolgáltatásokat kínál.

 

webnoviny.sk
kép: realexpert.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!