2016-ban harmadával csökkent a balesetek száma a vasúti átkelőkön, a megtörtént szerencsétlenségek pedig két harmaddal kevesebb áldozatot követeltek. Az adatokat Marina Pavliková, az Állami Vasúttársaság szóvivője ismertette a TASR hírügynökségnek.

 

„A ŽSR történelmileg alacsony számú balesetet és halálesetet regisztrált. 2016-ban 38 baleset történt az átkelőkön, amelyek során hat ember vesztette életét és 10 súlyosan megsérült. Összehasonlítva 2015-el 17 balesettel kevesebb történt, az elhunytak száma pedig 14-ről 6 főre csökkent, a súlyosan sérültek száma 12-ről 10 főre.” – mondta a szóvivő.

 

Elmondása szerint az utóbbi 16 év legalacsonyabb számairól van szó, az előző évekhez viszonyítva 30 százalékkal csökkent a balesetek száma és 57 százalékkal az elhalálozások száma is.  Martin Erdössy főigazgató szerint a számok biztatóak, azonban ezen a szinten kell maradni, vagy ennél lejjebb kerülni. Figyelmeztet, hogy az óvintézkedések ellenére arra kérik a közlekedőket, hogy különösen figyeljenek az átkelőkön, ne becsüljék alá a kockázatot és tartsák be a törvényi előírásokat.

 

Pavliková arra figyelmeztetett, hogy még mindig jelen van az a paradoxon, hogy a biztosított vasúti átkelőkön történik nagyobb számú baleset, mint azokon az átkelőkön, amelyek nincsenek bebiztosítva. Konkrétan 28 baleset történt a bebiztosított átkelőkön, ez 74 százaléka az összes balesetnek.

teraz.sk
kép: zilina-gallery.sk

 hirdetes_400x285  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!