A böngészők között már a Google Chrome vezet - Körkép.sk
Ráhel, Csenge
  • HUF: 388.37
  • USD: 1.08
  • -2 °C
  • 2 °C
Friss hírek

A böngészők között már a Google Chrome vezet

Az asztali gépekről netező felhasználók 56,43 százaléka használta tavaly a Google Chrome böngészőt, így a szoftver átvette a vezetést a legnépszerűbb böngészők toplistáján – írja az origo.hu.

 

A Net Market Share felmérése szerint 2016 elején ez a szám még csak 36 százalék volt, amiaz év végére szélsebesen nőtt 56 százalékra, ezzel leszorítva az Internet Explorert.

 

Januárban még a Microsoft szépreményű Internet Explorer szoftvere vezetett 40,88 százalékkal (többek közt köszönhetően annak, hogy a régebbi Windows operációs rendszerekre alapértelmezetten települ), decemberre ez 21 százalékra esett vissza. Érdemes megjegyezni, hogy 2015 januárjában az Explorer még fölényes 60 százalékot tudhatott magáénak.

 

SJE Nyílt nap

Az Explorer visszaesésében szerepet játszik a Windows 10-zel bevezett Edge böngésző, ami 2016-ban a kezdeti 2,8 százalékról 5,3-ra nőtt, de még sok fejlesztés vár rá. Korlátot szab a terjeszkedésnek az is, hogy csak a Windows 10 felhasználói érhetik el, nekik csak ötödük, 22 százalék választotta ezt a böngészőt.

 

A Firefox számai stagnáltak tavaly, év végén 12 százalékkal végzett. A Safari mutatója egész évben 5 százalék körül alakult, ami év végére esett 3,5 százalékra. Az Opera mindössze egy százalékot hasított ki magának.

 

origo.hu
kép: flipboard.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket