Egy japán halászhajó legénysége a nemzetközi bíróság ítéletével dacolva megint lemészárolt egy bálnát a Déli-sarkvidéknél. A levágott állat testét a japán hajó fedélzetén sikerült lefényképeznie egy aktivista csoportnak.

 

Japán nem olthatja ki egyetlen bálna életét sem…vagy mégis?

 

Botrányos képet készített egy lemészárolt bálnáról a Sea Shepherd aktivista csoport. A felvételen szereplő levágott állaton kívül azonban egy dolog még jobban szembetűnik: a fotó dátumozása. Előző nap ugyanis a japán miniszterelnök ausztrál kollégájával tárgyalt Sydney-ben a két ország kereskedelmi kapcsolatairól.

 

 hirdetes_400x285  

A japán hajót az ausztrál fennhatóság alá tartózó bálna-menedéknél leplezték le a Déli-sarkvidéknél. Prédájukat is itt ejtették el.

 

Ausztrália környezetvédelmi minisztere, Josh Frydenberg csalódottságának adott hangot a fotó láttán, és kijelentette: Ausztrália továbbra is kitart a bálnavadászat nemzetközi tilalma mellett.

 

A helyzetet még tovább rontja az a tény, hogy ez az első “nyílt leleplezés” a nemzetközi bíróság 2014-es ítélete óta, melyben egyértelműen kimondták, hogy Japán még a “tudomány szolgálatában” sem olthatja ki egyetlen bálna életét.

 

Forrás: RT

Nyitókép: thedailybeast.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!