Először egy 5,4-es erősségű földmozgás volt Olaszország középső részén, Lazio tartományban, Rómától mintegy 110 km-re, majd a közmédia tudósítójának elmondása szerint alig két órán belül még négy földmozgás követte az elsőt. Az amerikai földtani intézet jelentése szerint utóbbiak 4,5, 4,7, 5,6 és 5,7-es-es erősségűek voltak. Az olasz fővárosban egy metróvonalat evakuáltak, és mintegy 20 percre elnémultak a vezetékes telefonok.

 

Róma. kép: BBC

 

Az M1 római tudósítója elmondta, hogy a fővárosban kisebb pánikhangulat alakult ki, sokan az utcára rohantak, az iskolákban félbeszakadt a tanítás. Leállítottak két metróvonalat és mintegy 20 percen át némák voltak a telefonok Közép-Olaszországban, és a térségben akadozik a vasúti közlekedés, valamint lezárták az A24-es autópályát. A földmozgást Nápolytól Firenzéig lehetett érezni.

 

Szerencsére nem jelentkeztek jelentősebb károk, csak az eddig rengésekben megsérült épületek omlottak össze.Tavaly októberben egy pusztító erejű 6,6-os erősségű földrengés rázta meg Olaszország középső részét. Augusztusban egy 6,2-es erősségű földrengés pedig 291 ember halálát és rombolta le szinte teljesen Amatrice városát.

 hirdetes_300x300  

 

CNN, hirado.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!