Vilmos
  • HUF: 401.37
  • USD: 1.06
  • 19 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Elégedetlenek a gyerekek szüleik online viselkedésével

Minden ötödik szülő szembesült már azzal a problémával, hogy romlott a viszonya gyerekével azért, mert előnytelen helyzetben jelent meg a közösségi médiában – derül ki a Kaspersky Lab felmérése alapján az origo.hu.

 

Ezzel szemben a szülők csupán 14 százaléka számolt be arról, hogy bosszantotta gyereke online viselkedése. A felmérésben részt vevők 16 százaléka vallotta be, hogy megingott házastársi vagy élettársi viszonya a közösségi médiában megjelent bejegyzések miatt.

 

A kibertér hatása

 

Barátokkal, családtagokkal és a kollégákkal szerteágazó kapcsolatainkra folyamatosan hatással van, hogy mennyit kommunikálunk velük a kibertérben, a személyes kommunikáció hátrányára. Számokra lebontva elmondható, hogy a megkérdezettek 31 százaléka a szüleivel, 33 százaléka a gyerekeivel, és 35 százalék a barátaival beszél kevesebbet szemtől szemben, mivel a közösségi médián keresztül könnyebben tud kapcsolatot tartani.

 

Annak ellenére, hogy a kutatási eredmények azt mutatják, hogy az emberek kevesebbet kommunikálnak szemtől szemben, a válaszadók mintegy fele úgy véli, hogy kapcsolataik minősége egyáltalán nem csökkent, sőt javult az állandó online jelenlét miatt.

 

A közösségi média nem tesz boldoggá

 

A tanulmány megállapította, hogy bár a közösségi média segítségével könnyedén kommunikálunk áthidalva időt és távolságot, mégsem tesz boldoggá, mivel megterhelheti a kapcsolatokat. A felhasználók sok esetben szomorúnak és idegesnek érzik magukat annak következményeként, hogy folyamatosan összehasonlítják a saját életüket másokéval.

 

Kép és forrás: Origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket