A NASA kiadta azt a videót, ami valósághűen mutatja be, mit is látnak majd azok az űrhajósok, akik a távoli jövőben a Plútóra szállnak – írja a hvg.hu .

 

Miután a New Horizons űrszonda megközelítette a Plútót, a bolygóról 9 olyan fontos dolog is kiderült, amelyről eddig nem tudtunk, a közeli felvételek óriási meglepetést is tartogattak és egyre jobb képeket kapott a NASA.

 

Több mint 100 fotóról van szó, amelyek alapján nem éppen valósághűen, fekete-fehérben már modellezték, milyen lehet majd a Plútóra szállni, de most itt a sokkal élethűbb, színes videó is. Itt jobban látszik a Disney-féle kutya formája is, amelyre már megtalálták a magyarázatot.

 hirdetes_810x300  

 

Azt még nem lehet tudni, mikor látja ezt egy űrhajós is, hiszen a jóval közelebbi Marshoz is csak 2028-ban tervez űrhajósokat küldeni a NASA, akik még csak le se szállnának a vörös bolygóra. A Plútóról még meg kell tudni egyet s mást egy biztonságos manőverhez, hiszen az is csak nemrég derült ki, hogy a Grand Canyonnál 5-ször mélyebb kanyon van a bolygón.

 

hvg.hu
kép: Youtube

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!