Felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót a veronai buszbaleset áldozataiért elrendelt nemzeti gyásznapon, hétfő reggel az Országház előtt.

 

A budapesti Kossuth Lajos téren tartott megemlékezésen ott volt Áder János államfő, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök, valamint miniszterek, kormánypárti és ellenzéki politikusok.

 

A lobogó félárbócra eresztése után Bíró László katolikus tábori püspök mondott rövid imát.

 

 hirdetes_810x300  

Az Országház előtti megemlékezésen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói és tanárai közül is sokan ott voltak. A közjogi méltóságok részvétüket fejezték ki nekik.

Budapest, 2017. január 23.
Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Áder János köztársasági elnök (j) részvétét fejezi ki a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóinak és tanárainak az Országház elõtti Kossuth Lajos téren, ahol katonai tiszteletadással felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót a veronai buszbaleset áldozataiért elrendelt nemzeti gyásznapon 2017. január 23-án. Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

 

A nemzeti gyásznapot elrendelő kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját az Országház előtt, ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással fel kell vonni, majd félárbócra kell ereszteni. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbócra kell ereszteni. Az iskolákban pedig tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani.

 

Budapest, 2017. január 23.
Áder János köztársasági elnök (k) és Orbán Viktor miniszterelnök (j3) részvétét fejezi ki a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóinak és tanárainak az Országház elõtti Kossuth Lajos téren, ahol katonai tiszteletadással felvonták, majd félárbócra eresztették a nemzeti lobogót a veronai buszbaleset áldozataiért elrendelt nemzeti gyásznapon 2017. január 23-án. Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!