A magyar férfi kézilabda-válogatott már a négy közé jutásért lép pályára a franciaországi világbajnokságon, ami legutóbb húsz évvel ezelőtt sikerült nekünk. Albertville-ben az ellenfél Norvégia lesz, amely ugyan csak szabadkártyával lehet itt a tornán, de az eddigi mérkőzéseken meggyőző teljesítményt nyújtott.

 

 

„Semmivel sem lesz könnyebb meccs, mint a dánok elleni volt A két csapatot nem lehet összehasonlítani, az nem mérvadó, hogy mindkettő északi. Teljesen más a norvégok stílusa, játékkaraktere, valamint egészen más egyéniségek a játékosaik.  – mondta Xavier Sabaté a Nemzeti Sportnak.

 

 

A legjobb nyolc közé jutással a válogatott már teljesítette az elnökség előzetes elvárását, de most itt az esély, hogy 1997 után újra négy közé jussunk világbajnokságon. Akkor ehhez egymás után Csehországot és Izlandot győztük le egyaránt egy góllal, most a dánok után a norvégokat kellene felülmúlni. Tíz évvel ezelőtt, a németországi vb-n ez már sikerült a mieinknek, igaz akkor a csoportkörben találkoztunk a két skandináv együttessel.

 hirdetes_810x300  

 

A norvégok eddig egyedül a házigazda franciáktól kaptak ki a vb-n (tőlük is csak három góllal), a macedónokat tízgólos sikerrel küldték haza a nyolcaddöntőben.  A magyar és a norvég válogatott eddig 28-szor mérkőzött meg egymással, a mieink mérlege 18 győzelem, 2 döntetlen és 8 vereség, a legutóbbi tétmérkőzésen, a 2014-es Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában döntetlen játszottak a felek (26–26), ami akkor a mi.

 

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ

17.00: Norvégia–MAGYARORSZÁG
19.00: Franciaország–Svédország
20.45: Spanyolország–Horvátország
20.45: Szlovénia–Katar

 

nemzetisport.hu
kép: Magyar kézilabda-válogatott Facebook oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!