A Felvidéki YBS Vándorbölcső lényege, hogy Felvidéken támogatja a magyar gyermekek születését, ami egyben összekovácsolja a magyar közösséget. A bölcső vándorol gyermekről  gyermekre, épp csak addig marad a kiválasztott családnál, amíg elfér benne a baba.

 

Kb. öt – hat hónapig tud szolgálni egy családot. Fontos, hogy eszmeisége miatt is minél több helyre eljusson, minél több család élvezze és értékelje valódi jótékony hatását. A bölcső nemcsak megnyugtatja a babát, hanem jó hatással van az idegrendszer és a mozgás fejlődésére is, az egyensúlyérzék kialakítását kiváltképp segíti.


A Felvidéki vándorbölcső felkarolója Halász Béla, aki ezt a Magyarországról induló kezdeményezést irányítja. Halász Béla ebből az alkalomból kereste meg az YBS Fanklubot és felajánlotta a vándorbölcső lehetőségét a dunaszerdahelyi szűk, családias légkörű, nagy erejű DAC szurkolóknak. A bölcső közös, egyeztetett elképzelés alapján lett megálmodva és kivitelezve.

 

Domonkos Roland, az YBS fanklub vezetője és a vándorbölcső első gazdájának apukája Nagymegyeren. Fotó: facebook.com/ybsdacfanklub


Az első családot az YBS Fanklub már meg is találta, akik méltóak a Felvidéki YBS Vándorbölcső igénybevételére, mert tudjuk, hogy e bölcsőben ringatott gyermek büszke lesz a szülőföldjére, nemzetiségére, anyanyelvére.

 hirdetes_810x300  

 

A Felvidéki YBS Vándorbölcső elsőként Nagymegyerre került és első lakója előreláthatóan fiú lesz, aki az Ákos nevet fogja kapni. Az anyuka és apuka örül, hogy részesei lehetnek elsőként e kezdeményezésnek. Nagyon várják, hogy a napokban születendő gyermekük elfoglalja méltó helyét a Felvidéki YBS Vándorbölcsőben.

 

Egy nagymegyeri család avatja fel a vándorbölcsöt. Fotó: facebook.com/ybsdacfanklu


Érdemes figyelemmel kísérni a vándorbölcső sorsát, reméljük hosszú évekig használatban lesz. Az YBS várja a az olyan családok jelentkezését, akik igénybe vennék a csoda bölcsőt, és kisbabájukat július környékén várják.

 

Az igénylés menetével a www.facebook.com/ybsdacfanklub facebook oldalon vagy az [email protected] e-mail címen lehet tájékozódni.

 

-ybs-

Nyitókép: facebook.com/ybsdacfanklub

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!