Angol sajtóértesülések szerint José Mourinho átszabta a labdaszedők foglalkoztatási rendszerét a Manchester Unitednél: kirúgta az általa alkalmatlannak vélt civil gyerekeket és a klub akadémiájának fiatal focistáit rendelte a pálya mellé. Az ok egyszerű, mindent meg kell tenni a győzelem érdekében.

 

José Mournhónál eddig is kiemelt figyelmet kaptak a labdaszedők. A 2015-2016-os szezonban a Leicester City pályaszéli segítőit a Premier League szégyenének nevezte, mert tevékenységükkel befolyásolták a későbbi bajnok Chelsea elleni mérkőzését. Természetesen a Leicester nyerte a meccset.

 

2014-ben egy Crystal Palace-Chelsea bajnoki a játékot késleltető labdaszedőnek azt mondta Mourinho,ha nem vigyáz, akkor egy játékos meg fogja ütni.Néhány hónnappal később, 2014 decemberében a Chelsea 23 mérkőzéses veretlenségi sorozata szakadt meg Newcastle-ben, a lefújás utáni sajtótájékoztatón a labdaszedőket hibáztatta a portugál.

 

 hirdetes_810x300  

A Manchester Unitednél most azért volt szükség a változásra, mert a labdaszedők nem a klubtól, hanem a civil világból érkeztek. A Manchester United egyik alapítványa évek óta kedvesedik gyerekeknek azzal az életre szóló lehetőséggel, hogy egy-egy mérkőzésre odaállhatnak az oldalvonal mellé, és visszadobhatják a pályáról kipattanó labdát.

 

Mostantól az U16-os keret játékosai lesznek a labdaszedők. A döntés hátterében az áll, hogya fiatal futballisták jobban ismerik, értik és olvassák a játékot, mikor kell sietni és mikor kell húzni az időt,persze ezt Mourinho nyíltan nem mondta ki.

 

origo.hu
borítókép: Irish Mirror

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!