Ahogy arról tavaly decemberben a Körkép.sk is beszámolt, a pozsonyi Patronkán lévő egykori katonai kórházat épületeivel együtt immár harmadszor próbálták meg eladni. A vírusirtó-szoftveréről jól ismert ESET a.s. vállalat be is jelentkezett érte, egy komoly kutató-fejlsztő központot létrehozásának tervével.

 

Az ESET-en kívül a J&T és a Mečiar-éra ismert privatizőre, František Hodorovský is érdeklődött a komplexum iránt.

 

A történet akkor vett fordulatot, amikor az ESET-nek indoklás nélkül visszaszolgáltatták az előleget, amit a pályázati eljáráskor befizetni szokás. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az ESET ajánlata nem talált kedvező fogadtatásra, és a másik két versenytárs közül került ki a győztes.

 

 hirdetes_400x285  

A Belügyminisztérium azonban korábban azt nyilatkozta a Markíza televíziónak, hogy a közbeszerzési eljárás nem ért véget, és az ajánlatok beküldésének határidejét február 6-ig kitolták. Az ESET-es ügy medializálásakor azonban már más információt közölt a belügyi tárca:

 

„A Szt. Mihály Kórház (…) eladására meghirdetett versenyt a mai nappal megszüntettük, amiről levélben értesítettük az érintett vállalatokat is.”

 

Mondta Ivan Netík, a belügyi tárca szóvivője. A verseny megszüntetését egyébként a minisztérium azzal indokolta, hogy a legkedvezőbb ajánlat sem kínált eleget az épületkomplexumért. A következő versenykiírást jövő hétfőn írják ki. Az értékbecslés szerint a komplexum értéke nagyjából 32,3 millió euró.

 

Az ESET megerősítette, hogy erről hivatalosan csak ma szerzett tudomást. Ez azért is különös, mert az említett előleget már korábban visszakapta annak jeléül, hogy kiesett a versenyből.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!