A vártnál sokkal több, 6-8 ezer ember élt a BalatonÁtcsúszás lehetőségével, és kelt át a befagyott tavon szombaton – nyilatkozta Kardos Gábor ötletgazda.

 

A nyári főszezont is túlszárnyaló tömeg lepte el az északi parti Badacsony és a déli parti Fonyód strandjait, az átcsúszás 5,2 kilométerre lévő két végpontját. Az átkelőkből, akik közül sokan különféle téli sporteszközökkel tették meg a távot, szinte élőlánc alakult ki a két strand között.

 

Nem szakadt be a jég senki alatt, csak esések miatt kellett segítséget nyújtani néhány indulónak – mondta Bagyó Sándor, az eseményt biztosító Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) vezetője.

 

 hirdetes_810x300  

 

A badacsonyi starthelyről indulók az eligazítás mellett kaptak egy segélykérő telefonszámot, illetve egy ingyenes applikációt, amely megmutatja a mentésre indulóknak a hívó GPS-koordinátáit.

 

Az eseményt 16 civil vízimentő biztosította, ők 18 óra körül hagyták el a terepet, miután lánctalpas járművel végigjárták az átkelés útvonalát, és nem találtak rajta senkit.

 

MTI

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!