Andrej Kiska köztársasági elnök szerint a politikát ma már a személyes támadások és a sértegetések jellemzik, arról hogy ki a nagyobb tolvaj. Véleménye szerint a politikusoknak nem ez lenne a feladatuk, hanem az emberek gondjaira a megoldáskeresés – jelentette ki a TA3 hírtelevízió A politikában ( V politike) című vitaműsorában.

 

A populisták a félelemkeltéssel dolgoznak, a politikusok elszántsággal

 

Kiska úgy véli, az embereknek hitet kell adni, hogy a politikusok az ő gondjaikkal foglalkoznak. Ma azért van nagyfokú bizonytalanság, mert az emberek ezt nem érzik. A populisták a félelemkeltéssel dolgoznak, a politikusok elszántsággal – mondta Kiska.

 

 hirdetes_810x300  

Az államfő hozzátette, hogy a frusztráció nagyon gyakran tetlegességbe torkollhat, példaként azt hozta fel, hogy Angliában ennek fiatal lengyelek estek áldozatul. A közösségi hálókon is sokszor tapasztalható a gyűlölet, de az emberek már csak legyintenek, amivel utat nyitnak a fasizmusnak és a szélsőségnek – fogalmazott Kiska.

 

A politikai generációváltás természetes úton következik be

 

Robert Fico kormányfő (Smer-SD) a TA3 vitaműsorban pártja jövőbéli terveiről beszélt. Szerint a politikai színtéren mindig egy standard, antifasiszta hagyományokon alapuló baloldali irányultságú pártnak kellene működnie. Hozzátette, hogy a Smer-SD megerősödött és a tervei között szerepel az is, hogy megnyerje a következő parlamenti választásokat és kormányt alakítson.

 

“Amennyiben ellenzékbe kerülünk, azt szeretném, hogy egy erős, ellenzéki baloldali irányultságú párt jöjjön létre, amely az embereknek a pártján áll, akik azokhoz az értékekhez ragaszkodnak, amelyeken az államiságunk is alapszik”

 

konstatálta.

 
Fico állítja, hogy senki sem pótolhatatlan, és ez a Smerre is vonatkozik. “A politikai generációváltás természetes úton következik be, ezért szólítottam meg Peter Pellegrinit és a belügyminisztérium államtitkárát, Denisa Sakovát. Emellett nagyon sok olyan ember van a Smerben, akikben nagy lehetőség rejlik, és akik jelenleg is a párt vezetésében vesznek részt.”

 

Forrás: teraz.sk/teraz.sk/ta3.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!