A RegioJet – saját bevallása szerint – 5-ször olcsóbban szerzi be a vezeték nélküli internetet utasfülkéiben, mint az állami vasút – a ZSSK azonban ennek ellenére is kitart amellett, hogy az ő megoldásuk megfelelő ár-érték arányt képvisel.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Szlovák Államvasút (ZSSK) összesen (áfával együtt) 490 ezer eurót fizet az új wifi-techonlógiáért, ami vasúti kocsinként 20 ezer eurót plusz áfát jelent. Ráadásul az összeg nem tartalmazza az internet havi díját.

 

A ZSSK régi és új megoldása között az áreltérés több mint hétszeres – írja a DennikN.sk. A ZSSK karácsony környékén írta alá a szolgáltatás megvételéről szóló szerződést.

 

 hirdetes_400x285  

Eddig a ZSSK a Slovak Telekomtól vásárolta meg a szolgáltatást, kocsinkét 3000 euróért, ami hétszer kevesebb az új szerződésbe foglaltaknál. A DennikN megkérdezett egy IT-szakembert, aki a jelenlegi piaci árakból kiindulva 28 százalékos nyereséggel számolva összeállított egy ugyanolyan csomagot, mint amit a ZSSK most vásárolt meg – az által kapott ár csak harmada annak, amit a ZSSK fizet.

 

„Ez ugyanaz, mint amikor mikor a már meglévő autójának a legújabb modelljét vásárolja meg – biztosan nem kerül többe csak azért, mert újabb motorral vagy nagyobb felszereltséggel rendelkezik”

 

állapította meg az IT-szakember.

 

DennikN.sk

Nyitókép: DennikN.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!